Irene Stolt-Larsen og Randi Leikanger

Os sentrum får ny koselig samlingsstue for kreative sjeler

Sitter du hjemme og lager ting for deg selv? Irene Stolt-Larsen og Randi Leikanger holder akkurat nå på å gi det gamle Opus-lokalet et strøk med maling. Snart ønsker de velkommen til Os nye hobbystue der det viktigste formålet er å kose seg sammen med andre.

”Vi ønsker å fylle lokalet med hjemmelaget og kos.” Både Irene og Randi er ufør og kjenner godt til hvor fort det er å bli sittende alene på dagtid.

Irene har hatt strikkeklubb hjemme hos seg selv men ønsket å ta det et skritt videre. Hun ser behovet for å lage en sentral samlingsplass på dagtid, der hobbyentusiaster av alle kaliber kan samles.

Tanken bak er å samle alle til sosialt samvær der det å kose seg sammen er det viktigste, ikke prestasjoner eller hva man lager, sier Irene.  Kanskje strikker du, syr, hekler, tegner, maler, – uansett hobby er du velkommen. Sammen kan vi hjelpe og inspirerer hverandre.

Ingen skal føle at de må kunne noe før de kommer ned hit, sier Randi. Ingen prestasjoner er nødvendig. Om du er nybegynner og nettopp har strikket dine første masker eller har lang tid bak deg som ivrig hobby-utøver, er du velkommen ned på gamle Opus.

Å komme inn hit skal heller ikke være en sosial forpliktelse, sier Irene. Du kan godt komme innom uten strikketøy for å slå av en prat og ta en kopp kaffe i godt lag. Kanskje tar du med deg en ny hobby hjem.

Det vil også etter hvert bli mulig å stille ut ting du lager selv.

Dette blir ingen tradisjonell kafe med kafeutsalg.  Kaffi blir brygget og servert hele dagen om du kan bidra med noen kroner for koppen eller ei. Kanskje blir det også servert vafler og kaker i ny og ne.

Foreløpig er det ikke helt klart hvilke dager de skal holde åpent, men det er bestemt at de skal ha åpent en kveld i uken for dem med barn som kanskje ikke får barnevakt på dagtid.

Åpningsdatoen og tider  kommer vi tilbake med. Hvis noen har noen gamle lenestoler og små bord de ønsker å bli kvitt, vil vi gjerne ha disse til å fylle lokalet med. Det er viktig å kunne lene seg godt tilbake for å kose seg.

Lokalet er lånt gjennom Os Open og vil bli holdt åpent så lenge bygget står. Så er tanken at Os Open skal prøve å finne nye lokaler som Irene og Randi kan flytte konseptet sitt til.

For mer informasjon om prosjektet evt. donering av møbler, kontakt:

Irene Stolt-Larsen
99025258
irene_073@hotmail.com

For mer info om Os Open kontakt: Ruth Bjørø, ruth@osbe.no, 98213062 =)

 

 

 

 

Én kommentar til «Os sentrum får ny koselig samlingsstue for kreative sjeler»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *